o mnie

Krzysztof Moroz

Krzysztof Moroz, znamy się od lat, wraz z żoną Małgosią bywa często na naszych wydarzeniach. Jest fotografem więc najbardziej utrwalił nam swój takt i wewnętrzną wrażliwość robiąc nam zdjęcia podczas jednego z naszych wyjazdów do Medjugorie. Dzięki Artizanie Blisko Domu dowiedzieliśmy się również, że maluje obrazy olejne. O sobie pisze w następujący sposób:

W latach 80-tych zaczął zawodowo zajmować się malarstwem. Był to okres kiedy tworzyłem obrazy olejne inspirując się gównie malarstwem artystów rosyjskich (Szyszkin, Lewitan, Polenow i innych). Podobał mi się ich styl oraz tematyka twórczości, ponieważ ukazywały głównie piękno przyrody. Do dziś natura jest mi bardzo bliska będąc zarazem moją inspiracją w tworzeniu tak zarówno obrazów( głównie olejnych) jak i fotografii. Dziękuję Bogu, że tak cudownie ją stworzył. Przyroda jest niejednokrotnie tematem moich obrazów, do których inspiracją były wykonywanwcześniej fotografie. Tą dziedziną zacząłem zajmować się zawodowo od 1997 r. To co spaja malarstwo z fotografią to na pewno, a może przede wszystkim – światło, które często odgrywa w nich kluczową rolę.

Obrazy Krzysztofa Moroza można zamawiać bezpośrednio u autora pod nr telefonu 600 282 773.

krzysztof moroz

moje prace