Wydarzenia za nami

To okazja do spotkania z Panem w przestrzeni Bożego Ojcostwa. Poznawanie Boga wchodzącego z nami w relację Miłości.

Rekolekcje uzdrowienia dotykające przestrzeni relacji między małżonkami, komunikacji, a także kryzysu małżeńskiego. Główne cele rekolekcji to umocnienie i odnowienie wzajemnych więzi, a przede wszystkim wskazanie na potężną Bożą Siłę płynącą z sakramentu małżeństwa. Układ konferencji oparty o schemat drogi, rozpoczyna się od spotkaniem dwojga ludzi i ich osobistych historii, następnie wiedzie przez życie w sakramencie, stworzenie rodziny, wychowanie dzieci.

Tematyka rekolekcji skierowana była do osób pozostających w separacji, po rozwodzie lub pozostawionych przez współmałżonka. Był to czas umocnienia i nauczania, którego źródło wzięło początek z historii Jozuego stojącego razem z narodem wybranym przed murami Jerycha. Miasta, którego w żaden sposób nie dało się zdobyć. Jednak to co człowiekowi wydaje się niemożliwe, dla Boga jest miejscem objawienia nieskończonej mocy Miłości do niego.

Rekolekcje te  były drugim krokiem formacyjnym małżeństw, które we wrześniu 2017 podjęły drogę pracy nad  wzajemną relacją. Krok 2 miał na celu pogłębienie tematów dotyczących trudności w życiu codziennym, kobiecości, męskości oraz lęków, które przychodzą niesione różnymi doświadczeniami. Był to przede wszystkim czas wspólnej modlitwy. Pan działał poprzez umacnianie i uzdrawianie serc. Zwieńczeniem rekolekcji była modlitwa nad małżeństwami o nowe napełnienie Duchem Świętym.