Fundacja Blisko Domu | roboczy
Miłość to dla nas najwyższa wartość. Wierzymy w Jezusa Chrystusa, który jest Miłością. Łączą nas wspólne cele, które staramy się realizować najlepiej jak potrafimy. Wierzymy, że każdy może być szczęśliwy dlatego chcemy pomagać ludziom w budowaniu lepszej przyszłości dla nich i ich bliskich.
fundacja,terapia rodziny,terapia,rekolekcje,ewangelizacja,warsztaty
19
page-template-default,page,page-id-19,page-child,parent-pageid-2097,eltd-core-1.0.3,,borderland-ver-1.17, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on, vertical_menu_with_scroll,transparent_content,grid_1300,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive,elementor-default

W ciągu ostatnich dwóch lat razem z ks. Zbigniewem Tartakiem i zespołem ewangelizacyjnym Syjon zorganizowaliśmy i przeprowadziliśmy szereg rekolekcji, których treść była skierowana do różnych grup i osób.

WIEM CZEGO POTRZEBUJE TWOJE SERCE

To dotykanie przestrzeni Bożego Ojcostwa. Poznawanie Boga wchodzącego z nami w relację Miłości.

JUŻ DZIŚ CHCĘ ZAMIESZKAĆ W TWOIM DOMU

Rekolekcje uzdrowienia dotykające przestrzeni relacji między małżonkami, komunikacji, a także kryzysu małżeńskiego. Umocnienie i odnowienie wzajemnych więzi, a przede wszystkim wskazanie na potężną Bożą Siłę płynącą z sakramentu małżeństwa to główne cele rekolekcji. Układ konferencji oparty o schemat drogi, rozpoczyna się od spotkaniem dwojga ludzi i ich osobistych historii, następnie wiedzie przez życie w sakramencie, stworzenie rodziny, wychowanie dzieci.

JESTEM- UMOCNIJ SWOJE SERCE

Tematyka rekolekcji skierowana była do osób pozostających w separacji, po rozwodzie lub pozostawionych przez współmałżonka. Był to czas umocnienia i nauczania, którego źródło wzięło początek z historii Jozuego stojącego razem z narodem wybranym przed murami Jerycha. Miasta, którego w żaden sposób nie dało się zdobyć. Jednak to co człowiekowi wydaje się niemożliwe, dla Boga jest miejscem objawienia nieskończonej mocy Miłości do niego.

NAUCZYCIELU, GDZIE MIESZKASZ?

Rekolekcje małżeńskie Nauczycielu gdzie mieszkasz? były drugim krokiem formacyjnym małżeństw, które we wrześniu 2017 podjęły drogę pracy nad  wzajemną relacją. Krok 2 miał na celu pogłębienie tematów dotyczących trudności w życiu codziennym, kobiecości, męskości oraz lęków, które przychodzą niesione różnymi doświadczeniami. Był to przede wszystkim czas wspólnej modlitwy. Pan działał poprzez umacnianie i uzdrawianie serc. Zwieńczeniem rekolekcji była modlitwa nad małżeństwami o nowe napełnienie Duchem Świętym.