Za nami pierwsze warsztaty o finansach

W sobotę 7 września w Przylądku Blisko Domu w Otyniu odbyły się warsztaty Pismo Święte o finansach. Poprowadzili je Wojciech Nowicki oraz Krzysztof Najdowski z programu Edukacja Finansowa in Plus. Mówili uczestnikom, o tym, czym jest Boża Ekonomia i jak żyć zgodnie z jej zasadami. Warsztatowicze dowiedzieli się jak mądrze, wiernie i odpowiedzialnie zarządzać powierzonymi finansami oraz jak dysponować budżetem domowym, żeby być na plusie.

Co więcej, poznali kilka kluczowych zasad, którymi należy kierować się, aby zmienić podejście do pieniędzy, m.in. wydawaj mniej niż zarabiasz, unikaj zaciągania długów, hojnie dziel się z innymi. Prowadzący poruszyli również temat długów i skutecznych sposobów wychodzenia z nich.

Całe warsztaty oparte były o to, co Pan Bóg mówi o finansach w Piśmie Świętym. W przerwach pomiędzy intensywną pracą uczestnicy mieli okazję napić się kawy, zjeść ciastko i poznać się nawzajem.

Jeśli zainteresowała Cię ta tematyka i masz ochotę wziąć udział w warsztatach o Bożej Ekonomii zaglądaj na naszego facebooka oraz stronę internetową. Wkrótce podamy więcej informacji o kolejnych wydarzeniach.

Podobał Ci się artykuł?

Share on Facebook