Dom w Bogu to cykl otwartych spotkań dla małżeństw zapoczątkowany w 2019 roku w Sanktuarium MB Królowej Pokoju w Otyniu. Idea tych spotkań wyrosła z pragnienia dzielenia się wiedzą, która miałaby pomóc małżonkom zbliżyć się do siebie, ale przede wszystkim dać im narzędzia do tego, by mogli wspólnie budować i wzmacniać łączącą ich więź.

Jest to również czas formacji duchowej z Jezusem Chrystusem, który czyni nas ludźmi wielkiej różnicy w odniesieniu do tego co proponuje świat.

Tutaj uczymy się jak kształtować życie w relacji małżeńskiej i rodzinnej na nowo, jak pewne rzeczy odświeżyć, ale też doświadczać tych rzeczy na nowo z wiarą. Mówimy o tym jak odnajdywać się z sobą w relacji małżeńskiej, kiedy jesteśmy tak bardzo różni od siebie i jak to zrobić w umiejętny sposób.

Spotkania mają charakter otwarty.
Przyjdź i przeżyj ten czas z nami, nie masz nic do stracenia!

Plan spotkań

16.00- Rozpoczęcie
16.30- Konferencja
17.30- Przerwa kawowa
18.15- Adoracja Najświętszego Sakramentu- modlitwa o miłość
19.00- Msza święta

PYTANIA I ODPOWIEDZI

Konieczna nie, ale bardzo wskazana. Tematyka dotyczy budowania relacji w małżeństwie i w rodzinie, stąd najlepiej być na spotkaniach razem.

Jak najbardziej. Zapraszamy pary, które niebawem rozpoczną wspólną codzienność małżeńską.

Tematyka i konferencje dotyczą dorosłych. W czasie spotkań formacyjnych Dom w Bogu póki co nie ma uruchomionej Strefy Dziecka i zajęć opiekuńczych dla dzieci. Sugerujemy, aby przyjeżdżać tylko we dwoje. Pozwoli to skupić się zarówno małżonkom jak i pozostałym osobom uczestniczącym w spotkaniu.