SMAKI
I KOLORY

W trosce o bezpieczeństwo Waszych dzieci oraz zgodnie z obecnymi zaleceniami Ministerstwa Zdrowia informujemy, że ostatnie spotkanie z cyklu warsztatów Smaki i Kolory (20.03) jest odwołane. Dziękujemy za udział w poprzednich spotkaniach. Życzymy dużo zdrowia i spokoju oraz zachęcamy do zaglądano na naszą stronę internetową, gdzie na bieżąco umieszczany wszystkie informacje o organizowanych przez nas wydarzeniach. Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia! Fundacja Blisko Domu

Te Zajęcia

Wspierają rozwój zmysłów

Rozwijają ciekawości
i innowacyjność

Uczą samodzielności
i twórczego myślenia

Terminy i tematy warsztatów:

31.01.2020 - Co w świecie szumi i szeleści? Czyli odkrywamy na nowo faktury i struktury znanych materiałów.
04.02.2020 - Plastyka w kuchni? Czyli tworzenie farb z produktów, które można znaleźć w kuchni.
21.02.2020 - Zastęplowani. Jak z prostego ziemniaka wyciąć niesamowite kształty.
06.03.2020 - Płyn nienewtonowski, czyli jaki?
20.03.2020 - Aby był tytuł, pomysł być musi… czyli malowanie, tworzenie woreczków sensorycznych, lepienie z gliny i nie tylko

Dla dzieci 6-10 lat

Specjalistyczne Centrum Rodziny, Żary, ul. Szarych Szeregów 35/1

Każde spotkanie trwa godzinę i trwa od 16.00 do 17.00

Tak, opłata za każde spotkanie wynosi 15zł i jest potwierdzeniem uczestnictwa w warsztatach.  Powinna zostać uiszczona maksymalnie tydzień przed spotkaniem.

Warsztaty można opłacić na dwa sposoby, online poprzez stronę (dotpay) lub przelewem tradycyjnym.
Fundacja Blisko Domu

ul.Szarych Szeregów 35/3 68-200 Żary

Nr konta: 75 1090 2561 0000 0001 3330 1337

Tytułem: warsztaty smaki i kolory

Warsztaty poprowadzi Joanna Kucharska Absolwentka Pedagogiki Opiekuńczej z Terapią oraz studiów magisterskich na kierunku Poradnictwo i Pomoc Psychopedagogiczna. Obecnie odbywająca studia podyplomowe z Psychoterapii Dzieci i Młodzieży. Z zamiłowania oraz w związku z realizowaną w toku studiów terapią pedagogiczną, chętnie stosuje różnorodne formy sensoplastyki i zajęć ceramicznych w pracy z dziećmi w każdym wieku.

Ilość miejsc jest ograniczona

Jeżeli aktualna sytuacja finansowa byłaby jedyną przeszkodą, by Twoje dziecko wzięło udział w warsztatach – wypełnij formularz rejestracyjny oraz wyślij wniosek z uzasadnieniem na e-mail: kontakt@fundacjabliskodomu.pl,
Sprawdzimy możliwość dodatkowego dofinansowania jego udziału w warsztatach.

Z drugiej strony – jeśli chciałbyś wesprzeć kogoś, dla kogo finanse są jedyną barierą w udziale w naszych warsztatach– przekaż wybraną kwotę na Fundusz stypendialny.