"Bo nie ma Boga, który by mógł zapewnić ratunek jak Ten"

Dn 3, 96b

SERCE
OD-NOWA

Otyń 11-13.06.2021

Zapraszamy na rekolekcje umocnienia wiary w oparciu o księgę Daniela

Już 11-13.06.2021 ODBĘDĄ SIĘ REKOLEKCJE UMOCNIENIA WIARY "SERCE OD NOWA"

ZAPISY ZAKOŃCZONE

WAŻNE, podczas rekolekcji nie będzie funkcjonowała Rekolekcyjna Strefa Dziecka.

wydarzenie objęte jest obowiązującymi obostrzeniami epidemicznymi

głoszący

Zespół Ewangelizacyjny Syjon,
Powstał w 2016 roku, od tego czasu stale posługuje w dziele Nowej Ewangelizacji prowadząc rekolekcje, czuwania oraz spotkania formacyjne Spotkaj się z sobą w Miłości.

Ks. Zbigniew Tartak, proboszcz parafii pw. Podwyższenia Krzyża Świętego w Otyniu, od ponad 30 lat głosi rekolekcje, organizuje wydarzenia ewangelizacyjne, opiekun duchowny Zespołu Ewangelizacyjnego Syjon.

Justyna Wojtaszewska, terapeuta rodziny, terapeuta par, ewangelizator, współprowadzi rekolekcje dla małżeństw oparte na trzech stałych Krokach formacyjnych, łączy głoszenie Słowa Bożego z wiedzą dotyczącą budowania relacji, lider Zespołu Ewangelizacyjnego Syjon.

Agnieszka Zuzelska, prowadzi katechezy biblijne, pokazując innym jak stosować Słowo Boże w codziennym życiu

Henryk Krzosek, ewangelizator, w Fundacji Blisko Domu prowadzi spotkania formacyjne dla mężczyzn

miejsce

Rekolekcje będą odbywały się w Sanktuarium Matki Bożej Królowej Pokoju w Otyniu. Poza miejscem modlitwy i głoszenia konferencji do dyspozycji uczestników będą również kawiarenka rekolekcyjna, sklepik i zaplecze sanitarne. Poczęstunki i posiłki w namiotach bankietowych w ogrodzie przy plebanii.

Płatność

Noclegi

Obecnie nie dysponujemy własną bazą noclegową. Zachęcamy jednak Państwa do skorzystania z oferty noclegowej dostępnej w Otyniu i okolicach. W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt telefoniczny:

Józefa Poryszko, Bobrowniki- 516 051 876

Olga Krusz, Bobrowniki- 517 237 867

Zajazd “U Basi”, Otyń- 68 355 01 1, 75 zł ze śniadaniem

Złoty Łan, Otyń- +48 68 387 32 41, 90 zł od osoby ze śniadaniem.

Pensjonat Korona, Modrzyca- +48 68 355 04 65, 100 zł od osoby ze śniadaniem

Hotel Polonia, Nowa Sól- +48 68 387 99 24, 60 zł bez śniadania

Podane ceny przy założeniu, że pokoje będą dwuosobowe. Do wyboru dwa osobne łóżka lub małżeńskie

Najczęściej zadawane pytania

Zapisów można dokonać na dwa różne sposoby. Najlepiej dla nas jako organizatorów jest zapis poprzez formularz zapisowy dostępny na stronie internetowej z wydarzeniem lub telefonicznie pod numerem 661 530 551

Koszt rekolekcji wynosi 180zł od osoby. Kwota ta przeznaczona jest na pokrycie kosztów organizacyjnych wydarzenia. Przy zapisie prosimy o wpłacenie zaliczki w wysokości 90zł.

Parafia pw. Podwyższenia Krzyża Św. w Otyniu.
76 1020 5402 0000 0602 0440 1907

Tytuł: rekolekcje Serce od nowa

Osoby znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej, które nie są w stanie pokryć pełnego kosztu swojego udziału w rekolekcjach, zachęcamy również do przyjazdu. Prosimy tylko o wcześniejsze zasygnalizowanie tego faktu.

Rekolekcje odbywają się w  w Sanktuarium MB Królowej Pokoju w Otyniu przy ul. Moniuszki 4

Obecnie nie dysponujemy własną bazą noclegową. Zapraszamy jednak do skorzystania z oferty noclegów dostępnych w Otyniu i najbliższych okolicach w sprawdzonych miejscach. W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt:
Agroturystyka Otyń- 513 907 963
Domek “Pod Dębami” Otyń- 68 355 01 15, 512 247 787
Józefa Poryszko, Bobrowniki- 516 051 876
Sołtys, Bobrowniki- 501 290 764
Zajazd “U Basi” Otyń- 68 355 01 15

Tak, posiłki obejmują kolację w piątek, obiad i kolację w sobotę oraz obiad w niedzielę. Podczas rekolekcji czynna jest nasza kawiarenka, w której można kupić różne rodzaje ciasta i wodę mineralną. Dochód ze sprzedaży ciasta jest przeznaczany na potrzeby Sanktuarium MB Królowej Pokoju w Otyniu. Dodatkowo uczestnicy mają nieograniczony dostęp do gorącej kawy i herbaty.

Przeprowadzenie takiej rozmowy w trakcie rekolekcji nie jest wskazane, a dodatkowo z uwagi na plan obfitujący w wiele kluczowych punktów często niemożliwe. Gdyby zaszła konieczność rozmowy indywidualnej, prosimy o zgłoszenie tego faktu organizatorom. Termin spotkania zostanie ustalony w porozumieniu z osobami zainteresowanymi.

Wszyscy uczestnicy rekolekcji mają możliwość uczestnictwa w formacji w ramach regularnych spotkań we wspólnocie modlitewnej. Obecnie spotkania te mają charakter otwarty, dołączają do nich osoby pragnące głębiej zaangażować się w dzieło ewangelizacji, posługiwać, rozwijać się w misji głoszenia Słowa Bożego. Więcej informacji podajemy podczas rekolekcji.

Tak, w czasie trwania rekolekcji istnieje możliwość wyspowiadania się. Informacja o tym, w jakim miejscu i o której godzinie będzie odbywała się spowiedź jest podawana w trakcie wydarzenia. Taką informację podajemy również w planie rekolekcji umieszczonym na stronie internetowej wydarzenia oraz bezpośrednio na planach wywieszonych w szkole.

Zarówno w piątek, sobotę i niedzielę przewidujemy czas wolny dla uczestników. Są to przerwy, których ilość i czas trwania można sprawdzić w planie rekolekcji dostępnym na stronie internetowej wydarzenia lub bezpośrednio w trakcie trwania wydarzenia na planach wywieszonych w szkole.

Warto jest mieć ze sobą Pismo Święte, po to, by móc czytać Słowo, w oparciu o które zbudowane są konferencje. Nie posiadanie Biblii nie przeszkodzi w żaden sposób w przeżyciu rekolekcji. Cytaty z Pisma Świętego zazwyczaj wyświetlane są na ekranie projekcyjnym.

Warto zabrać ze sobą Pismo Święte. W trakcie rekolekcji istnieje możliwość zakupienia sobie ciasta na osłodę. Amatorów domowych wypieków zachęcamy do wzięcia ze sobą drobnych na ten cel. W czasie rekolekcji Fundacja uruchamia swój sklepik, w którym można zakupić książki o różnej tematyce, dewocjonalia, koszulki czy też wyroby hand made. Zachęcamy do zakupów. Jest to jeden ze sposobów wsparcia Fundacji.

Plan rekolekcji umieszczany jest na stronie internetowej wydarzenia, na samym dole strony.

Informacje kontaktowe umieszczone są w zakładce “Kontakt” na stronie internetowej.

Plan Rekolekcji

Piątek 11.06

16.00 Rejestracja uczestników: recepcja
17.00 Przywitanie i modlitwa na rozpoczęcie
17.30 Konferencja I Zmienność okoliczności. Babilon i życie wybranych.
18.30 Adoracja najświętszego sakramentu
19.15 Kolacja
20.00 Eucharystia

Sobota 12.06

8.30 Różaniec /dla chętnych/
9.00 Wspólna modlitwa na rozpoczęcie dnia
9. 30 Konferencja II Utrata Świętego Miasta... Siła
grzechu i Boże interwencje.

10.15 Przerwa kawowa
11.00 Eucharystia
12.30 Konferencja III Serce. Od – nowa.
13.15 Obiad
14.00 Wprowadzenie do medytacji Słowa
14.10 Medytacja osobista
14.30 – 15.00 Możliwość skorzystania ze spowiedzi świętej
15.00 Koronka do Bożego Miłosierdzia
15.15 Konferencja IV Piec i Jaskinia. Trudne doświadczenia i siła uwielbienia. O mocy nadal nieodkrytej.
16.30 Przerwa kawowa
17.00 Konferencja V Posiadasz Ducha Świętego Boga.
18.15 Medytacja osobista
18.30 Adoracja Najśw. Sakramentu
19.15 Kolacja
20.00 Nabożeństwo światła, modlitwa o napełnienie Duchem św.
21.15 Zakończenie dnia

Niedziela 13.06

9.15 Wspólna modlitwa na rozpoczęcie dnia
9.30 Konferencja VI + wprowadzenie w medytację imiona obcych bogów a moc imienia naszego Boga. Obietnica.
10.30 Medytacja osobista
10.50 Przerwa