Rekolekcje umocnienia

17-19.09.2021

KLUCZOWE INFORMACJE

Zapisy zakończone

wydarzenie objęte jest obowiązującymi obostrzeniami epidemicznymi

głoszący

Zespół Ewangelizacyjny Syjon,
Powstał w 2016 roku, od tego czasu stale posługuje w dziele Nowej Ewangelizacji prowadząc rekolekcje, czuwania oraz spotkania formacyjne Spotkaj się z sobą w Miłości.

Ks. Zbigniew Tartak, proboszcz parafii pw. Podwyższenia Krzyża Świętego w Otyniu, od ponad 30 lat głosi rekolekcje, organizuje wydarzenia ewangelizacyjne, opiekun duchowny Zespołu Ewangelizacyjnego Syjon.

Justyna Wojtaszewska, terapeuta rodziny, terapeuta par, ewangelizator, współprowadzi rekolekcje dla małżeństw oparte na trzech stałych Krokach formacyjnych, łączy głoszenie Słowa Bożego z wiedzą dotyczącą budowania relacji, lider Zespołu Ewangelizacyjnego Syjon.

Agnieszka Tomiczek, terapeuta rodziny, terapeuta uzależnień, od wielu lat związana ze Szkołą Życia Chrześcijańskiego i Ewangelizacji Świętej Maryi z Nazaretu Matki Kościoła

miejsce

Rekolekcje będą odbywały się w Sanktuarium Matki Bożej Królowej Pokoju w Otyniu. Poza miejscem modlitwy i głoszenia konferencji do dyspozycji uczestników będą również kawiarenka rekolekcyjna, sklepik i zaplecze sanitarne. Poczęstunki i posiłki w namiotach bankietowych w ogrodzie przy plebanii.

Płatność

Noclegi

Obecnie nie dysponujemy własną bazą noclegową. Zachęcamy jednak Państwa do skorzystania z oferty noclegowej dostępnej w Otyniu i okolicach. W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt telefoniczny. O ceny należy dopytać bezpośrednio przy bookowaniu miejsc w danym hotelu, pensjonacie i ustalić czy cena obejmuje śniadanie.

Józefa Poryszko, Bobrowniki- 516 051 876

Olga Krusz, Bobrowniki- 517 237 867

Zajazd “U Basi”, Otyń- 68 355 01 1,

Złoty Łan, Otyń- +48 68 387 32 41,

Pensjonat Korona, Modrzyca- +48 68 355 04 65,

Hotel Polonia, Nowa Sól- +48 68 387 99 24,

RSD to dla dzieci czas zabawy, która obfituje w bardzo wiele różnych i ciągle zmieniających się form.

Inicjatywa ta była rozwijana w trakcie kolejnych edycji rekolekcji skierowanych do małżeństw.

Stała się odpowiedzią na potrzeby rodziców, którzy chcąc przeżyć czas rekolekcji mogli oddać swoje pociechy pod opiekę naszych pedagogów.

Została również stworzona o to, aby zapewnić dzieciom bezpieczną przestrzeń, wolną od treści przeznaczonych wyłącznie dla osób dorosłych.

W związku z tym podczas wszystkich konferencji, nauczań i adoracji dzieci przebywają w innym miejscu niż ich rodzice.

W razie pytań prosimy o kontakt mailowy fundacjabliskodomu@gmail.com lub pod nr telefonu 509 336 857

Najczęściej zadawane pytania

Zapisów można dokonać na dwa różne sposoby. Poprzez formularz zapisowy dostępny na stronie internetowej z wydarzeniem lub telefonicznie pod numerem umieszczonym na tej samej stronie.

KOSZT UCZESTNICTWA OSOBY DOROSŁEJ (z posiłkami): 180 ZŁ
DZIECKO ( od 3 do 13 r.ż. ) TYLKO JAKO UCZESTNIK REKOLEKCYJNEJ STREFY DZIECKA ( opieka, materiały, posiłki ): 100 ZŁ

W PRZYPADKU RODZIN WIELODZIETNYCH KAŻDE KOLEJNE ZAPISANE DZIECKO: 50 ZŁ

WARUNKIEM UCZESTNICTWA W REKOLEKCJACH JEST
DOKONANIE PRZEDPŁATY W WYSOKOŚCI 100 ZŁ DO DNIA 03.09.2021 r.

PŁATNOŚCI MOŻNA DOKONAĆ PRZELEWEM TRADYCYJNYM NA KONTO

Parafia pw. Podwyższenia Krzyża Św. w Otyniu.
76 1020 5402 0000 0602 0440 1907
TYTUŁEM: Rekolekcje małżeńskie.

Rekolekcje odbywają się w  w Sanktuarium MB Królowej Pokoju w Otyniu przy ul. Moniuszki 4

Obecnie nie dysponujemy własną bazą noclegową. Zapraszamy jednak do skorzystania z oferty noclegów dostępnych w Otyniu i najbliższych okolicach w sprawdzonych miejscach.

Podczas dokonywania zapisu na rekolekcje wybiera się również opcję z wyżywieniem lub bez.

Opcja z wyżywieniem obejmuje kolację w piątek, obiad i kolację w sobotę oraz obiad w niedzielę.

POSIŁKI NIE OBEJMUJĄ ŚNIADAŃ

Podczas rekolekcji czynna jest nasza kawiarenka, w której można kupić różne rodzaje ciasta i wodę mineralną. Dochód ze sprzedaży ciasta jest przeznaczany na potrzeby Sanktuarium MB Królowej Pokoju w Otyniu. Dodatkowo uczestnicy mają nieograniczony dostęp do gorącej kawy i herbaty.

Przeprowadzenie takiej rozmowy w trakcie rekolekcji nie jest wskazane, a dodatkowo z uwagi na plan obfitujący w wiele kluczowych punktów często niemożliwe. Gdyby zaszła konieczność rozmowy indywidualnej, prosimy o zgłoszenie tego faktu organizatorom. Termin spotkania zostanie ustalony w porozumieniu z osobami zainteresowanymi.

Układ konferencji oparty jest o schemat drogi. Nauczania dotykają historii spotkania dwojga ludzi, ich dalszego życia w sakramencie, kwestii stworzenia rodziny i wychowania dzieci. Każda z informacji jest kluczowa do zrozumienia i przyjęcia kolejnych treści.

Wskazane jest, aby uczestniczyć w rekolekcjach razem. Tematyka rekolekcji dotyczy życia we wspólnocie jaką jest małżeństwo.

Tak, rekolekcje skierowane są do wszystkich małżeństw. W rekolekcjach biorą udział osoby w różnym wieku, małżeństwa z różnym stażem i poziomem zaangażowania zarówno w relację jak i zaangażowania na poziomie wiary. Nie stanowi to dla nas przeszkody, wręcz przeciwnie. Rekolekcje to bardzo dobra okazja do odnowienia swojej więzi ze współmałżonkiem i Panem Bogiem.

Wszyscy uczestnicy rekolekcji mają możliwość uczestnictwa w formacji w ramach regularnych spotkań we wspólnocie modlitewnej. Obecnie spotkania te mają charakter otwarty, dołączają do nich osoby pragnące głębiej zaangażować się w dzieło ewangelizacji, posługiwać, rozwijać się w misji głoszenia Słowa Bożego. Więcej informacji podajemy podczas rekolekcji.

Tak, w czasie trwania rekolekcji istnieje możliwość wyspowiadania się. Informacja o tym, w jakim miejscu i o której godzinie będzie odbywała się spowiedź jest podawana w trakcie wydarzenia. Taką informację podajemy również w planie rekolekcji umieszczonym na stronie internetowej wydarzenia oraz bezpośrednio na planach wywieszonych w szkole.

Zarówno w piątek, sobotę i niedzielę przewidujemy czas wolny dla uczestników. Są to przerwy, których ilość i czas trwania można sprawdzić w planie rekolekcji dostępnym na stronie internetowej wydarzenia lub bezpośrednio w trakcie trwania wydarzenia na planach wywieszonych w szkole.

Warto jest mieć ze sobą Pismo Święte, po to, by móc czytać Słowo, w oparciu o które zbudowane są konferencje. Nie posiadanie Biblii nie przeszkodzi w żaden sposób w przeżyciu rekolekcji. Cytaty z Pisma Świętego zazwyczaj wyświetlane są na ekranie projekcyjnym.

Warto zabrać ze sobą Pismo Święte. Nie trzeba brać ze sobą dodatkowych ubrań, rekolekcje odbywają się w ogrzewanych pomieszczeniach. W trakcie rekolekcji istnieje możliwość zakupienia sobie ciasta na osłodę. Amatorów domowych wypieków zachęcamy do wzięcia ze sobą drobnych na ten cel. W czasie rekolekcji Fundacja uruchamia swój sklepik, w którym można zakupić książki o różnej tematyce, dewocjonalia, koszulki czy też wyroby hand made. Zachęcamy do zakupów. Jest to jeden ze sposobów wsparcia Fundacji.

Plan rekolekcji umieszczany jest na stronie internetowej wydarzenia, na samym dole strony.

Informacje kontaktowe umieszczone są w zakładce “Kontakt” na stronie internetowej.

Plan rekolekcji

17.00 PRZERWA
17.45 ZACZERPNIJCIE TERAZ! / J2, 8 /
18.30 KOLACJA