Krok 4

Za nami IV krok formacji rekolekcyjnej dla małżeństw. Po raz kolejny spotkaliśmy się z Parami z poprzednich edycji rekolekcji. Tym razem tematyka konferencji dotyczyła tych wszystkich sytuacji, w których wydaje się, że miłość już się skończyła.
Odpowiadaliśmy na kluczowe pytania: Co wtedy? Jak odbudować relację małżeńską?

O tym i o wielu innych ważnych kwestiach mówiliśmy w kolejnych nauczaniach. Dotknęliśmy również sfery wychowawczej i bardzo aktualnego obecnie problemu jakim jest uzależnienie od technologii wśród dzieci i młodzieży. Rodzice otrzymali wskazówki od specjalistów jak w mądry i budujący sposób radzić sobie z tymi trudnościami.

Rekolekcje zaplanowane są w ten sposób, aby modlitwa i konferencje szły ze sobą w parze. Czas Mszy Świętej i adoracji Najświętszego Sakramentu był niezwykle ważnym doświadczeniem. Momentem zawierzenia Panu Bogu wzajemnych relacji zarówno małżonków jak i pozostałych członków rodziny. Modlitwie uwielbienia towarzyszył zespół ewangelizacyjny Syjon

Specjalnym miejscem na rekolekcjach była Rekolekcyjna Strefa Dziecka, gdzie najmłodsi spędzali czas na zabawie pod okiem naszych opiekunów.

W wolnym czasie małżeństwa mogły skorzystać z modlitwy wstawienniczej. W przerwach korytarze zapełniały się uczestnikami, którzy przy kawie i herbacie dyskutowali o treściach rekolekcyjnych dzieląc się przy tym własnymi doświadczeniami.

IV krok to ostatni krok formacji.

A już za miesiąc zaczynamy nową edycję III-stopniowych rekolekcji małżeńskich.

I krok odbędzie się w 28.02-1.03.2020 r.

>>> ZAPISZ SIĘ <<<

Podobał Ci się artykuł?