Żyj na 100% podziel się jednym

Masz wpływ na co przeznaczone są Twoje podatki. Wybierz świadomie cel. To niewiele kosztuje, to tylko chwila zastanowienia.

Fundacja Blisko Domu jest Organizacją Pożytku Publicznego o numerze KRS: 0000631543, co umożliwia przekazanie na jej rzecz 1% podatku dochodowego.

Na co przeznaczymy Twój 1% podatku?

Dzięki Twojej pomocy będziemy mogli realizować nasze najważniejsze cele.

Ratowanie małżeństw w kryzysie
Bezpłatną pomoc psychologiczną dla najbardziej potrzebujących​
Pomoc dzieciom z zaburzeniami koncentracji i dysleksją
Pomoc osobom doświadczającym przemocy
Organizację rekolekcji, warsztatów i spotkań w trosce o małżeństwa i rodziny oraz ich wspólnotowy charakter​
Rozbudowę i utrzymanie Specjalistycznego Centrum Rodziny

Jak wypełnić zeznanie podatkowe?

Przy wypełnianiu rocznego zeznania podatkowego (PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38), uzupełnij nr KRS 0000631543 oraz pozostałe rubryki wg. wzoru.

1% podatku mogą przekazać m.in.:

• przedsiębiorcy – PIT 36,
  • przedsiębiorcy-liniowcy – PIT 36L,
  • pracownicy – PIT 37,
  • gracze giełdowi – PIT 38,
  • osoby, które sprzedały nieruchomość – PIT 39,
  • emeryci/renciści – PIT OP,
  • rozliczani przez urząd skarbowy – PIT WZ.
  •

Należy pamiętać, że w tym roku Krajowa Administracja Skarbowa przygotuje za nas zeznanie podatkowe. Podatnik będzie mógł się z nim elektronicznie zapoznać i zaakceptować. Między 15 lutego a 30 kwietnia każda osoba będzie mogła zapoznać się ze swoim PIT-em na Portalu Podatkowym, zaktualizować swój numer rachunku osobistego i złożyć zeznanie przez Internet.

Dziennik Zachodni

W przypadku takiej formy rozliczenia, po ręcznej zmianie numeru KRS: 0000631543 zeznanie trzeba będzie ponownie zatwierdzić.