Pracownicy Fundacji

Justyna Wojtaszewska. Terapeuta rodziny. Opracowała 7 sekwencji pracy dla małżeństw w kryzysie. Ukończyła Szkołę Liderów Komunikacji Małżeńskiej i Rodzinnej, wieloletni pedagog, polonista, jest również terapeutą pedagogicznym. Ma 17-letnie doświadczenie w pracy z nastolatkami i młodymi dorosłymi. Współzałożycielka Fundacji Blisko Domu i lider zespołu ewangelizacyjnego Syjon. Wraz z ks. Zbigniewem Tartakiem opracowała model formacji dla małżeństw realizowanej w trzech kolejnych krokach rekolekcyjnych. Przygotowała warsztaty dla rodziców wspomagające proces wychowawczy dzieci w okresie wczesnoszkolnym i nastolatków, uczy jak konstruktywnie podejść do buntu dziecka i jak czerpać siłę z życiowych kryzysów. Wspiera rodziców w uczeniu decyzyjności młodych dorosłych.

Rafał Chrebela. Z zamiłowania i pasji muzyk i animator kultury. Bębniarz w zespole ewangelizacyjnym Syjon. Współzałożyciel Fundacji Blisko Domu. W Fundacji pełni funkcję zarządczą, zajmuje się również wsparciem graficznym wydarzeń oraz administrowaniem stroną internetową. Jest osobą odpowiedzialną za kontakt z mediami.

Bartłomiej Soboń. Absolwent na kierunku logistyka w Poznaniu. Pasjonat muzyki, którą interesował się od zawsze. Jak sam mówi, muzyka gra w jego duszy. Dzięki niej stał się jeszcze bardziej wrażliwy na piękno świata. Gitarzysta, na co dzień wspiera muzycznie zespół ewangelizacyjny Syjon zarówno wokalnie jak i instrumentalnie. W przyszłości chciałby rozwijać się w kierunku zarządzania zasobami ludzkimi. W Fundacji zajmuje się szeroko pojętą logistyką, jest odpowiedzialny za logistyczne wsparcie cyklicznych wydarzeń takich jak rekolekcje, koncerty ewangelizacyjne, msze św. z modlitwą o uzdrowienie.

Martyna Seroczyńska. Absolwentka Uniwersytetu Gdańskiego na kierunku neurobiopsychologii. Pasjonatka psychologii. Osoba społecznie zaangażowana. Przez ostatni rok prowadziła zajęcia z osobami cierpiącymi na choroby otępienne oraz wspierała psychologów i pedagogów w terapii dzieci z autyzmem. W ramach pracy w Fundacji prowadzi konsultacje psychologiczne z osobami potrzebującymi wsparcia. Prowadzi diagnozę psychologiczną oraz wspiera osoby znajdujące się w sytuacji kryzysowej.

Aleksandra Kubiak. Z zawodu Terapeuta Zajęciowy. W Fundacji podejmuje działania przy organizacji rekolekcji i wydarzeń od strony żywieniowej, oraz organizacji miejsca. Docelowo zajmuje się ręcznym wykonywaniem przedmiotów do Sklepiku Fundacji Blisko Domu. Obdarzona artystycznymi talentami potrafi tchnąć życie w niejeden przedmiot nadając mu wyjątkowy charakter i niepowtarzalność. Gitarzystka w Zespole Ewangelizacyjnym Syjon.

Marta Walkowiak. Córka i siostra, amatorka gotowania. Świeżo upieczona entuzjastka poznawania tego co nowe. Miłośniczka dobrej muzyki. Studiuje pedagogikę specjalną. Wokalistka w zespole ewangelizacyjnym Syjon. Wspiera Fundacyjne działania na wielu różnych polach, szczególnie w czasie bezpośrednich przygotowań do rekolekcji.

Lesław Barczyński.Wspiera Fundację swoim doświadczeniem, zaangażowaniem i zapleczem logistycznym. Fotograf i projektant materiałów reklamowych. Jest osobą odpowiedzialną za wsparcie organizacyjne cyklicznych wydarzeń. Współorganizator “Ekstremalnej Drogi Krzyżowej” z Zielonej Góry do Sanktuarium MB Królowej Pokoju w Otyniu. Pomysłodawca i organizator “Wyjazdów Ojcowskich”, inicjatywy zrzeszającej ojców pragnących spędzać wolny czas ze swoimi pociechami w bliskim kontakcie z Bogiem i przyrodą.

Agnieszka Tomiczek terapeuta rodziny, terapeuta uzależnień, posiadający doświadczenie w pracy z osobami uzależnionymi i współuzależnionymi. Wielolettni pedagog pracujący z młodzieżą i dorosłymi. Ukończyła Terapię Pedagogiczną, Szkołę Psychoterapii Uzależnień przy Centrum Psychoterapii i Psychoedukacji Polskiego Towarzystwa Psychoterapii Uzależnień w Czarnym Borze, Studium Terapii Rodzin, dwuletni kurs coachingu. Społecznik, ewangelizator, od wielu lat związana ze Szkołą Życia Chrześcijańskiego i Ewangelizacji Świętej Maryi z Nazaretu Matki Kościoła. W pracy z człowiekiem bierze pod uwagę nie tylko obszar psychiki i ciała, lecz uwzględnia istotę wymiaru duchowego, czerpiąc z chrześcijaństwa. Jej pasją jest spojrzenie logoterapeutyczne (”logos”=”sens”) na człowieka- uwzględniające wagę poczucia sensu w życiu, a w szczególności w pokonywaniu kryzysów, zgodnie z dewizą: Kto znalazł w życiu „dlaczego”, znajdzie prawie każde „jak”.