Pracownicy Fundacji

Justyna Wojtaszewska. Terapeuta rodziny. Opracowała 7 sekwencji pracy dla małżeństw w kryzysie. Ukończyła Szkołę Liderów Komunikacji Małżeńskiej i Rodzinnej, wieloletni pedagog, polonista, jest również terapeutą pedagogicznym. Ma 17-letnie doświadczenie w pracy z nastolatkami i młodymi dorosłymi. Współzałożycielka Fundacji Blisko Domu i lider zespołu ewangelizacyjnego Syjon. Wraz z ks. Zbigniewem Tartakiem opracowała model formacji dla małżeństw realizowanej w trzech kolejnych krokach rekolekcyjnych. Przygotowała warsztaty dla rodziców wspomagające proces wychowawczy dzieci w okresie wczesnoszkolnym i nastolatków, uczy jak konstruktywnie podejść do buntu dziecka i jak czerpać siłę z życiowych kryzysów. Wspiera rodziców w uczeniu decyzyjności młodych dorosłych.

Rafał Chrebela. Z zamiłowania i pasji muzyk i animator kultury. Od 16 lat związany z bębnami afrykańskimi. Założyciel Rasowych Rytmów, szkoły bębnów afrykańskich. W swojej pracy przeprowadził blisko 400 warsztatów dla dzieci i młodzieży w szkołach, przedszkolach, ośrodkach kultury i środowiskowych domach samopomocy na terenie województwa dolnośląskiego, lubuskiego i wielkopolskiego. Twórca autorskiego programu “Bębnoterapii” skierowanego do osób z niepełnosprawnością. Bębniarz w zespole ewangelizacyjnym Syjon. Współzałożyciel Fundacji Blisko Domu. Człowiek o wielu zainteresowaniach. W Fundacji zajmuje się głównie wsparciem graficznym rekolekcji i innych cyklicznych wydarzeń organizowanych przez Fundację oraz administrowaniem stroną internetową. Jest osobą odpowiedzialną za kontakt z mediami.

Bartłomiej Soboń. Absolwent na kierunku logistyka w Poznaniu. Pasjonat muzyki, którą interesował się od zawsze. Jak sam mówi, muzyka gra w jego duszy. Dzięki niej stał się jeszcze bardziej wrażliwy na piękno świata. Gitarzysta, na co dzień wspiera muzycznie zespół ewangelizacyjny Syjon zarówno wokalnie jak i instrumentalnie. W przyszłości chciałby rozwijać się w kierunku zarządzania zasobami ludzkimi. W Fundacji zajmuje się szeroko pojętą logistyką, jest odpowiedzialny za logistyczne wsparcie cyklicznych wydarzeń takich jak rekolekcje, koncerty ewangelizacyjne, msze św. z modlitwą o uzdrowienie.

Aleksandra Kubiak. Z zawodu Terapeuta Zajęciowy. W Fundacji podejmuje działania przy organizacji rekolekcji i wydarzeń od strony żywieniowej, oraz organizacji miejsca. Docelowo zajmuje się ręcznym wykonywaniem przedmiotów do Sklepiku Fundacji Blisko Domu. Obdarzona artystycznymi talentami potrafi tchnąć życie w niejeden przedmiot nadając mu wyjątkowy charakter i niepowtarzalność. Gitarzystka w Zespole Ewangelizacyjnym SYJON.

Marta Walkowiak. Córka i siostra, amatorka gotowania. Świeżo upieczona entuzjastka poznawania tego co nowe. Miłośniczka dobrej muzyki. Studiuje pedagogikę specjalną. Wokalistka w zespole ewangelizacyjnym Syjon. Wspiera Fundacyjne działania na wielu różnych polach, szczególnie w czasie bezpośrednich przygotowań do rekolekcji.

Martyna Seroczyńska. Absolwentka Uniwersytetu Gdańskiego na kierunku Neurobiopsychologii. Pasjonatka psychologii. Osoba społecznie zaangażowana. Przez ostatni rok prowadziła zajęcia z osobami cierpiącymi na choroby otępienne oraz wspierała psychologów i pedagogów w terapii dzieci z autyzmem. W ramach pracy w Fundacji prowadzi konsultacje psychologiczne z osobami potrzebującymi wsparcia. Przeprowadza diagnozę psychologiczną, która pozwala na wypracowywanie rozwiązań mających na celu wyjście z sytuacji kryzysowej..

Lesław Barczyński. Szczęśliwy mąż. Ojciec trójki dzieci. Społecznik. Zawodowo zajmuje się reklamą w bardzo wielu formach. Grafik designer i webmaster. Fotograf. Dobry sprzedawca. Urodzony organizator. Kiedy trzeba zorganizować targi, festyn czy inne wydarzenie mające zrzeszać dużą grupę ludzi czuje się jak ryba w wodzie. Współorganizator “Ekstremalnej Drogi Krzyżowej” z Zielonej Góry do Sanktuarium MB Królowej Pokoju w Otyniu. Pomysłodawca i organizator “Wyjazdów Ojcowskich”, inicjatywy zrzeszającej ojców pragnących spędzać wolny czas ze swoimi pociechami w bliskim kontakcie z Bogiem i przyrodą. Wspiera Fundację swoim doświadczeniem, zaangażowaniem i zapleczem logistycznym, fotografując i projektując materiały reklamowe. Jest osobą dpowiedzialną za wsparcie organizacyjne cyklicznych wydarzeń.