Zadaniem projektu Artizana Blisko Domu jest skupiać chrześcijańskich artystów, amatorów, których talenty chcemy promować, rozpowszechniać i pokazywać światu. Mamy wokół nas pięknych, bardzo zdolnych ludzi.

Wszystko zaczęło się od podarowanego naszej fundacji kubeczka do kawy. Prostota i niepowtarzalność. Niedługo po tym poprosiliśmy Agatkę o zrobienie lampioników inspirowanych logo naszej fundacji.

Agata Grab artysta plastyk. Jej pracownia i wyroby ujęły nas niezwykłym klimatem i wszędzie wyczuwalną miłością do tego co robi. O sobie mówi następująco:

Ceramika to moja pasja i przestrzeń do działania dla niespokojnego ducha. Dlatego tworzę przedmioty różne, kolorowe, ciekawe i oryginalne, ale praktyczne. Można u mnie kupić kubek, miskę, paterę podgrzewacz do olejków czy oryginalną doniczkę. 15 lat doświadczenia sprawiły, że są to przedmioty wysokiej jakości, które można użytkować na co dzień, a naczynia myć w zmywarkach. Zakupić tu można również ceramiczne kwiaty, z których każdy jest lepiony indywidualnie, dlatego nie ma dwóch takich samych. Ponadto stworzyłam miejsce, gdzie można przyjść i ulepić sobie własne rękodzieło. To Pracownia Ceramiczna AG. Organizuję w niej warsztaty dla kobiet, gdzie podczas regularnych spotkań uczę jak postępować z trudnym i wdzięcznym materiałem jakim jest glina. Jest też możliwość indywidualnych zajęć na kole garncarskim, co wzbogaca nas o kolejne doświadczenia, relaksuje i cieszy.”

Obiecaliśmy Wam, że Artizana Blisko Domu będzie promowała ludzi obdarowanych niezwykłymi talentami. Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia pracowni Agatki bezpośrednio w Zielonej Górze lub na www.pracownia-ceramiczna.com