Kalendarz wydarzeń
Fundacja Blisko Domu | Rekolekcje
Jesteśmy, by pomagać osobom indywidualnym, małżeństwom i całym rodzinom. Mamy doświadczenie w pracy pedagogicznej, terapeutycznej i psychologicznej.
fundacja,terapia rodziny,terapia,rekolekcje,ewangelizacja,warsztaty
19
page-template-default,page,page-id-19,page-parent,eltd-core-1.0.3,ajax_updown,page_not_loaded,,borderland-ver-1.10, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_270,transparent_content,overlapping_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive,elementor-default

Rekolekcje

Najbliższe terminy:

9-11.02.2018 Rekolekcje małżeńskie krok 2
adresowane do małżeństw, które odbyły rekolekcje „Już dziś chcę zamieszkać w twoim domu” we wrześniu 2017 w Otyniu.
Aby zapisać się na rekolekcje prosimy kliknąć
TUTAJ.

W 2017 roku Fundacja Blisko Domu razem z ks. Zbigniewem Tartakiem i zespołem ewangelizacyjnym Syjon zorganizowała i przeprowadziła szereg rekolekcji, których treść była skierowana do różnych grup i osób.

Obecnie trwa ustalanie terminów kolejnych edycji rekolekcji zaplanowanych na 2018 rok. Wszelkie potrzebne informacje będą pojawiały się na bieżąco.

WIEM CZEGO POTRZEBUJE TWOJE SERCE

Pierwsze z nich, rekolekcje ewangelizacyjne „Wiem czego potrzebuje twoje serce” odbyły się w czerwcu i zgromadziły 230 osób. Swoją tematyką dotykały przestrzeni Bożego Ojcostwa. Mówiły o Bogu, którego relacja Miłości względem nas jest niezaprzeczalna i niepodważalna. Prowadzący poprzez nauczanie zakorzenione w Słowie Bożym pokazywali w jakiej pozycji w stosunku do Boga Ojca stoi człowiek i dlaczego jest to pozycja „Córki” i „Syna” Króla.

JUŻ DZIŚ CHCĘ ZAMIESZKAĆ W TWOIM DOMU

Rekolekcje uzdrowienia dotykające przestrzeni relacji między małżonkami, komunikacji, a także kryzysu małżeńskiego. Umocnienie i odnowienie wzajemnych więzi, a przede wszystkim wskazanie na potężną Bożą Siłę płynącą z sakramentu małżeństwa to główne cele rekolekcji. Układ konferencji oparty o schemat drogi, rozpoczyna się od spotkaniem dwojga ludzi i ich osobistych historii, następnie wiedzie przez życie w sakramencie, stworzenie rodziny, wychowanie dzieci.

JESTEM- UMOCNIJ SWOJE SERCE

Tematyka rekolekcji skierowana była do osób pozostających w separacji, po rozwodzie lub pozostawionych przez współmałżonka. Był to czas umocnienia i nauczania, którego źródło wzięło początek z historii Jozuego stojącego razem z narodem wybranym przed murami Jerycha. Miasta, którego w żaden sposób nie dało się zdobyć. Jednak to co człowiekowi wydaje się niemożliwe, dla Boga jest miejscem objawienia nieskończonej mocy Miłości do niego.